Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015

city

Του Τάκη Βαρελά

Μη φοβάστε! Έχουμε σχέδιο!

Το είπε άλλωστε και ο Τσίπρας την Πέμπτη στην Ομόνοια. Έτσι εξηγούνται όλα, αλλά βγήκαν όλα φόρα παρτίδα.

Μήνυμα σταθερότητας και καθησυχασμού έστειλε ο Γιώργος Σταθάκης στους εκπρόσωπους του τραπεζικού και επιχειρηματικού κόσμου, σε κλειστή συνάντηση που έγινε την Τετάρτη 21/01/2015 στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε σε σωρεία ερωτήσεων, και κατέστησε σαφές στους συνομιλητές του, ότι δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις και ανατροπές που θα προκαλέσουν κλίμα ανασφάλειας και καχυποψίας. Για την ιστορία, αλλά και για την εξαγωγή άμεσων συμπερασμάτων, για ποιανών το συμφέρον τελικά δουλεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, στην συνάντηση μετείχαν 38 εκπρόσωποι του τραπεζικού και του φαρμακευτικού κλάδου, της ναυτιλίας αλλά και της ενέργειας και κατά πληροφορίες, μετά το πέρας του γεύματος οι συνδαιτυμόνες μόνο που δεν πέταξαν από την χαρά τους.

Δεν παρέλειψε όμως, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, βέβαια να τους ζητήσει συγγνώμη, γιατί στο παρελθόν έλεγαν και καμία κουβέντα παραπάνω, μιας και υπήρχαν «αποκλίνουσες» συμπεριφορές και απόψεις από συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, που πράγματι προκαλούσαν ανησυχία και ανασφάλεια στους Έλληνες επιχειρηματίες, αλλά και στις πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Αυτές οι απόψεις, τους δήλωσε κατηγορηματικά, ανήκουν στο παρελθόν και τους διαβεβαίωσε ότι τώρα υπάρχει σύγκλιση θέσεων, με άξονα την σταθερότητα της οικονομίας.

Δεσμεύτηκαν οι «αριστεροί» του ΣΥΡΙΖΑ, μην τυχόν και «χαλάσει το προξενιό» στο παραπέντε!

1. Θα υπάρξει σταθερό φορολογικό σύστημα (πάγιο αίτημα των επιχειρηματιών), καθώς και νέος αναπτυξιακός νόμος με έμφαση στην παραγωγή και την παραγωγική ανασυγκρότηση.

2. Θα δημιουργηθεί ΚΕΠ μεγάλων επιχειρήσεων με στόχο να απλουστευθούν οι διαδικασίες για να μην χάνεται χρόνος και χρήμα.

3. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προτίθεται να φορολογήσει με 1% - 2% το τζίρο των εταιρειών. Τέτοιος σχεδιασμός δήλωσε ο κ. Σταθάκης, δεν υπάρχει.

Μάλιστα! Συναντήθηκαν στα «κρυφά» για να το μάθουν όλοι! Πρώτα από όλους να το μάθουν όλοι οι επιχειρηματίες.

Ας το μάθουν και από εμάς ο λαός και οι αριστεροί, με όρους ριζοσπαστικής αριστεράς λοιπόν.

Στα κρυφά συναντιόντουσαν οι κομμουνιστές και οι αριστεροί, οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, του ΕΑΜ, της ΕΠΟΝ, του ΔΣΕ, δίνοντας τη ζωή τους για τα υπέρτατα ιδανικά της εθνικής κυριαρχίας και του σοσιαλισμού.

Στα κρυφά συναντιόντουσαν οι αριστεροί και οι κομμουνιστές την εποχή του άγριου και ανελέητου κυνηγητού των Μπελογιάννηδων και του Πλουμπίδιδων, τότε που το ΚΚΕ ήταν παράνομο, δίνοντας την μάχη για τη δημοκρατία, για να σταματήσουν οι εκτελέσεις και οι εξορίες για να έρθουν καλύτερες μέρες. Στα κρυφά και στα φανερά δεν συναντήθηκαν και δεν τα βρήκαν με το κεφάλαιο, ποτέ οι κομμουνιστές και οι αριστεροί. Η κολλεγιά του ΣΥΡΙΖΑ με την αστική τάξη δεν μπορεί να φέρνει την σφραγίδα ενός πραγματικού αριστερού στην κάλπη.
Αυτή η κολλεγιά του ΣΥΡΙΖΑ με το κεφάλαιο φέρνει θυμό σε κάθε έντιμο αγωνιστή, σε κάθε αριστερό.

Το ΚΚΕ γέννησε την αριστερά για τις ανάγκες του κινήματος για τον εκδημοκρατισμό της χώρας και συμπορεύεται μαζί της από καρδιάς, σε έναν αγώνα τιτάνιο, για έναν κόσμο δίκαιο, ανθρώπινο, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Το ΚΚΕ και η αριστερά συναντιέται φανερά, στους μεγάλους ταξικούς αγώνες, στις πύλες των εργοστασίων και μόνο με τα παιδιά της και όχι με τα χορτάτα παιδιά της αστικής τάξης, στα Ελληνοαμερικανικά Επιμελητήρια, στα Ιδρύματα «Levy», στα Texas, Komo, City και άλλα ευαγή φροντιστήρια του καπιταλισμού.

Να γιατί αριστερά και ΣΥΡΙΖΑ δεν πάνε μαζί! Να γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερά!

Προτείνετε το άρθρο σε .....