Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015Ο κ. Λαφαζάνης και η παρέα του, φιλοδοξούν να γίνουν ένας νέος «ΣΥΡΙΖΑ» εγκλωβίζοντας τον λαό σε νέες αυταπάτες, ότι δηλαδή μέσα στην ΕΕ και με τους κεφαλαιοκράτες στην εξουσία, θα καταργήσει τα μνημόνια και θα κάνει φιλολαϊκή πολιτική. Τώρα που κατέρρευσε το προηγούμενο αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ, που είχαν επεξεργαστεί όλοι μαζί και με πρωταγωνιστές κι αυτούς που αποτελούν τη «Λαϊκή Ενότητα, ο κ. Λαφαζάνης και η παρέα του στήνουν ένα παρόμοιο σε νέα έκδοση.
Έχει βέβαια το θράσος ο κ. Λαφαζάνης να απευθύνεται στο ΚΚΕ για συμπόρευση. Ακριβώς τα ίδια έκανε και πριν με τον ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας και οι περί τον Λαφαζάνη, που σήμερα κάνουν σαν απατημένοι σύζυγοι.
Σε αυτόν τον τόπο γνωριζόμαστε. Το 1991 η παρέα του κ. Λαφαζάνη έκανε επιλογή. Αφού δεν κατάφεραν να διαλύσουν το ΚΚΕ, συντάχθηκαν και συνεργάστηκαν με όλο το οπορτουνιστικό συνονθύλευμα. Έδωσαν τότε εξετάσεις στο σύστημα, αποδεχόμενοι και εξαγνίζοντας την ΕΕ και τον καπιταλισμό.
Η σημερινή εξέλιξη με την «πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς» και το 3ο βάρβαρο μνημόνιο, έχει τη δική τους υπογραφή. Είναι συνυπεύθυνοι. Αν ζητούν «συνένοχο στον φόνο» το ΚΚΕ, είναι βαθιά νυχτωμένοι. Το ΚΚΕ δεν προσκύνησε την αριστερή βαρβαρότητα και δεν πρόκειται ποτέ να το κάνει. Για κάθε αριστερό ριζοσπάστη πέρα και έξω από επιφυλάξεις ένας είναι ο δρόμος: Τώρα ΚΚΕ για να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή!

Σε ποιόν προσπαθείτε να πουλήσετε τα παραμύθια σας; 

Ο λαός έχει καταλάβει το παιχνίδι σας, το επικίνδυνο παιχνίδι των οπορτουνιστών (καιροσκόπων) που αλλάζουν τακτική και πολιτική ανάλογα με τον άνεμο που φυσά.

Η ιστορία είναι γεμάτη από αυτά τα παιχνίδια σας, παιχνίδια που ανέβασαν ακόμη και τον Χίτλερ στην εξουσία.

Πιστοί, όπως είστε,  στο δόγμα "μαζί με τα αφεντικά (ντόπια και ξένα) θα στήσουμε ένα σοσιαλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο", υπηρετείτε άψογα το κεφάλαιο χτυπώντας κάθε λαϊκό δικαίωμα.

Με όποιο πρόσωπο και αν εμφανίζεστε ("αριστερό μνημονιακό", "αριστερό αντιμνημονιακό" κ.λ.π.) ένας είναι ο στόχος σας, η υπηρέτηση της μερίδας των καπιταλιστών που θα σας δώσει μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα από την εκμετάλλευση των εργαζομένων.  

Προσπαθείτε  να θολώσετε το κριτήριο των λαϊκών στρωμάτων, να σταματήσετε την ριζοσπαστικοποίηση του λαού με δυο λόγια να σταματήσετε την συσπείρωση τους στο ΚΚΕ, αυτός είναι ο στόχος σας. 

Η δήλωση του Γ.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα σχετικά με τα εκλογικά σας παιχνίδια βάζει τα πράγματα στην θέση τους.


«Το ΚΚΕ θα δώσει τη μάχη των εκλογών για να δυναμώσει το μήνυμα της αντίστασης, της πάλης ενάντια στα επαίσχυντα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς, τους αντιλαϊκούς νόμους, για να ενισχυθεί η μοναδική δύναμη που μπορεί να στηριχτεί πάνω της το εργατικό λαϊκό κίνημα, να ηγηθεί της πάλης για μια πραγματική εναλλακτική διέξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού, για το ίδιο το μέλλον της νέας γενιάς.
Το ΚΚΕ θα σταθεί απέναντι σε κάθε εκβιαστικό δίλημμα, σε κάθε προσπάθεια κοροϊδίας, αποπροσανατολισμού και χειραγώγησης. Αυτή τη στιγμή δεν έχουν κανένα νόημα οι όποιες τυπικές διαδικασίες των διερευνητικών εντολών για σχηματισμό κυβέρνησης μετά την απόφαση παραίτησης της σημερινής.
Το ΚΚΕ, όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει, και σήμερα αισθάνεται δικαιωμένο, γι’ αυτό δεν παίρνει μέρος στις διάφορες απόπειρες διαμόρφωσης αντιλαϊκών κυβερνήσεων διαχείρισης, όπως κι αν αυτές ονομασθούν, «ειδικού σκοπού», «αριστερές», «σωτηρίας», που οδηγούν συνέχεια το λαό στη χρεοκοπία, όπως έδειξε η πείρα των τελευταίων 5 χρόνων της κρίσης, με τις κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, αλλά και το τελευταίο 6μηνο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Το ΚΚΕ θα διεκδικήσει κάθε λαϊκή ψήφο, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σχολή, σε κάθε πόλη και χωριό της πατρίδας μας, για την ολόπλευρη ενίσχυσή του, για να βγει δυνατός ο ίδιος ο λαός, για τη δική του προοπτική και εξουσία». 

Προτείνετε το άρθρο σε .....