Σάββατο 18 Απριλίου 2015


Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), μπροστά στο νέο κύμα μεταναστών - προσφύγων που φτάνουν στη χώρα μας, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της:
«1. Στις συνθήκες κυριαρχίας του ιμπεριαλισμού, με την καπιταλιστική κρίση και τους πολέμους να εξαπλώνονται, εκατομμύρια άνθρωποι ξεριζώνονται από τις εστίες τους.
2. Η Ελλάδα και μετά την αλλαγή της κυβέρνησης , παραμένει σταθερή στη στρατηγική της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ για «έλεγχο των μεταναστευτικών ροών» και άλλα μέτρα μακριά από την ουσία και τις αιτίες του προβλήματος, την ίδια στιγμή που συμμετέχει ενεργά στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που οδηγούν εκατομμύρια ανθρώπους στην προσφυγιά.
3. Στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρμόδιο επίτροπο , δόθηκαν διαβεβαιώσεις για μη αμφισβήτηση των στρατηγικών στόχων του κεφαλαίου
4. Η τοποθέτηση της κυβέρνησης για το πρόβλημα έδειξε καθαρά τη συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων για μετανάστες και πρόσφυγες. Είναι η πολιτική που  -σε εφαρμογή της Συνθήκης Σένγκεν και του Κανονισμού του Δουβλίνου- στοιβάζει και εγκλωβίζει σε απάνθρωπους χώρους ανθρώπινες ζωές. Η όποια επικοινωνιακή διαχείριση του προβλήματος δεν μπορεί να κρύψει την ουσία του.
Η ΕΕΔΥΕ, το αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα καταδικάζει ως απαράδεκτες τις δηλώσεις για μετανάστες που ‘‘χαλάνε την εικόνα του τουρισμού της χώρας’’ ….
Μπροστά στην εκδοχή χειροτέρευσης της κατάστασης στην περιοχή -εξαιτίας της έντασης των ιμπεριαλιστικών πολέμων- η ΕΕΔΥΕ καλεί, τις ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ πανελλαδικά, μαζί με τους άλλους αγωνιστικούς φορείς, να εκφράσουν τη διεθνιστική τους αλληλεγγύη στους κατατρεγμένους που φτάνουν στην Ελλάδα και να διεκδικήσουν ανθρώπινους χώρους προσωρινής φιλοξενίας και μέτρα (έγγραφα κλπ) για να φτάσουν στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους. Η προσφυγιά, το ξερίζωμα, είναι καρπός του ιμπεριαλισμού, της ανεργίας, της φτώχειας, των πολέμων.
Η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος απαιτεί άλλα εργαλεία και μέσα σε απειθαρχία προς τον Κανονισμό του Δουβλίνου και τη Συνθήκη Σένγκεν».

Προτείνετε το άρθρο σε .....