Τρίτη 3 Μαρτίου 2015


Την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τα αρμόδια υπουργεία Εργασίας - Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Ναυτιλίας, γιατί αρνούνται τη χρηματοδότηση, όπως προβλέπεται για το ΝΑΤ και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία, για την καταβολή των συντάξεων του Μάρτη, καταγγέλλουν η ΠΕΜΕΝ, ο «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Ρυμουλκών - Ναυαγοσωστικών και η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ.

Συγκεκριμένα θέλει να καταβάλει μόνο τα 50.000.000 ευρώ από τα 90.000.000 για την κάλυψη των ελλειμμάτων του ΝΑΤ και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων των ναυτεργατών.

Σε ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία επισημαίνουν:
«Η επίθεση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των ναυτεργατών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τους εφοπλιστές είναι αιτία πολέμου.

Για τα ελλείμματα του ΝΑΤ και στα άλλα ασφαλιστικά ταμεία των ναυτεργατών ευθύνονται οι εφοπλιστές και οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, καθώς και η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που ακολουθεί την ίδια αντιναυτεργατική πολιτική, για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να συνεδριάσει το ΔΣ του ΝΑΤ με αυτό το θέμα. Απορρίπτουμε την προκλητική ενέργεια της κυβέρνησης που επιχειρεί να επιβάλει μέσα από τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΝΑΤ την κάλυψη των αναγκών με τη λεηλασία των αποθεματικών του ΝΑΤ.

Απαιτούμε η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία να εξασφαλίσουν όλα τα απαραίτητα κονδύλια για την καταβολή των συντάξεων και την παροχή υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας.

Τα ναυτεργατικά σωματεία ζήτησαν την άμεση συνεδρίαση της ΕΕ της ΠΝΟ.
Καλούμε τους ναυτεργάτες εν ενεργεία και συνταξιούχους σε ετοιμότητα για την αξιοποίηση όλων των μορφών κινητοποιήσεων, για να μην περάσουν τα αντεργατικά σχέδια εφοπλιστών - κυβέρνησης, για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες μας».

Προτείνετε το άρθρο σε .....